Ajankohtaista

                             

SELKÄMEREN JÄÄ OY                                                                       1.11.2012

TIEDOTE YRITYSKAUPOISTA

Selkämeren Jää Oy on ostanut 31.10.2012 tehdyllä kaupalla enemmistöosuuden Kaskisissa sijaitsevan Oy Omega Shipping Ab:n osakkeista ja osuuden Kaskisissa sijaitsevan Oy Hellströmming Ab:n osakkeista. Oy Omega Shipping Ab hallinnoi kaskisissa kotipaikkaansa pitävää ms Westfjord - nimistä silakkatroolaria. Oy Hellströmming Ab on Kaskisten kalasatamassa sijaitseva elintarvikesilakan lajitteluun erikoistunut yhtiö.

Sekämeren Jää on vuonna 1983 perustettu yhtiö, joka palvelee elintarvike- ja rehuteollisuutta. Pääraaka-aineinaan yhtiöllä on silakka ja kalan sivutuotteet. Selkämeren Jää Oy:llä on ennestään toimipaikat Uudenkaupungin ja Porin Reposaaren kalasatamassa, sekä raaka-ainevarastoja Vaasassa ja Uusikaarlepyyssä. Yrityksen suurimmat omistajat ovat Pohjanmaalla sijaitsevat rehutehtaat, E-P:n Minkinrehu Oy, Kaustisen Turkisrehu Oy, Höltti Oy ja Kalajoen Jäädyttämö Oy.

Tämän yrityskaupan myötä Selkämeren Jää -konserni vahvistaa asemaansa kala-alalla, turvaten samalla raaka-ainehankintaansa kalastusaluksen oston myötä.

"Suomalaiset troolarit ovat suurelta osin siirtyneet ulkomaalaisomistukseen viimeisten vuosien aikana. Oli aika toimia tämän trendin vastaisesti ja hankkia alus suomalaiselle yhtiölle. Tämäkin alus olisi luultavasti siirtynyt ulkomaalaisomistukseen, ellemme olisi olleet mukana ostamassa sitä. Nyt alus kalastaa raaka-aineita suomalaiselle elinkeinolle ja työpaikat säilyvät suomessa. Suomen mittakaavassa kauppa on ainutlaatuinen. En tiedä vastaavia yhtiöitä, joilla olisi kala-alalla tällainen raaka-aine ketju joka meillä nyt on." sanoo Selkämeren Jää Oy:n toimitusjohtaja Henry Lomppi.

Oy Omega Shipping Ab:n ja Oy Hellströmming Ab:n toimitusjohtajaksi on nimitetty Johanna Ala-Mattinen kaskisista.

Lisätietoja asiasta antaa:

Selkämeren Jää Oy

Toimitusjohtaja Henry Lomppi

Puh.0404 877 177, email: henry.lomppi@selkamerenjaa.fi

Hallituksen puheenjohtaja Markku Pukkila

Puh: 0400 470 295, email markku.pukkila@furfeed.fi